Fotbal

Comunicat de presa CS Concordia

by: andrey

0

Clubul Sportiv Concordia Chiajna isi exprima increderea in rezolvarea favorabila a situatiei legate de Certificarea pentru Liga 2.
Clubul Sportiv Concordia Chiajna doreste sa aduca la cunostinta suporterilor si a opiniei publice urmatoarele aspecte legate de decizia recenta a Comisiei de Certificare a Federatiei Romane de Fotbal de a nu acorda certificarea pentru participarea in Liga 2, pentru sezonul competitional 2024-2025:
1. Lipsa motivelor reale pentru refuzarea certificarii:
Apreciem ca decizia Comisiei nu are o justificare reala. Motivul refuzarii certificarii este reprezentat de existenta unei creante salariale pentru care in acest moment asteptam o hotarare din partea TAS. Chiar si in aceste conditii, dupa informarea venita din partea Comisiei de Certificare, clubul a achitat suma care a fost considerata restanta, plata fiind facuta la
data de 28.05.2024, adica inainte de pronuntarea deciziei.
2. Posibilitatea de a remedia situatia in procedura de apel:
Dorim sa subliniem ca Regulamentul de Certificare al FRF prevede posibilitatea remedierii situatiei in cadrul procedurii de apel. Astfel, articolul 6.6 al Regulamentului mentioneaza clar ca:
"Sanctiunile care conduc la respingerea cererii de acordare a certificatului de participare la campionatul national liga a 2-a, … sunt anulate in momentul in care motivele pentru care a fost luata decizia de sanctionare a clubului nu mai sunt in fiinta, dar nu mai tarziu de data pana la care solicitantul certificarii poate formula apel (14 iunie pentru cluburile participante in liga a 2-a)…"
Prin urmare, clubul a exercitat deja apel impotriva deciziei Comisiei, urmand ca in cadrul acestor proceduri sa se constate ca nu mai subzista motivul care a dus la neacordarea certificarii initiale (plata datoriei catre jucator).

3. Concentrare pe aspectele sportive si organizatorice:
Conducerea clubului este convinsa ca situatia va fi rezolvata favorabil in cadrul procedurii de apel, neexistand motive de ingrijorare cu privire la participarea echipei in Liga 2 in sezonul viitor. In acest moment, ne concentram pe aspectele sportive si organizatorice legate de noul campionat, pregatind echipa pentru a obtine performante cat mai bune in competitie.
4. Transparenta si comunicare permanenta:
Clubul Sportiv Concordia Chiajna va continua sa informeze suporterii si opinia publica cu privire la evolutia situatiei legate de certificarea pentru Liga 2.